ŠTO JE HOMEOPATIJA?

Homeopatija (zasnovana po načelima dr. Hahnemanna) je jedna od najstarijih i najšire prihvaćenih metoda prirodne medicine koja putem individualnog pristupa klijentu propisuje homeopatske lijekove.

Mi ljudi smo duhovno- materijalna bića.Našim fizičkim tijelom vibrira i struji vitalna energija. Bolest , bilo akutna ili kronična nastaje  poremećajem vitalne energije, a simptomi bolesti su poruke našeg tijela o nastaloj energetskoj neravnoteži.

Homeopatija je “cjelovita“, što znači da duboko liječi cijelu osobu na svim razinama istovremeno- fizičkoj, emocionalnoj i psihičkoj, a ne samo simptome bolesti te potiče organizam na SAMOISCJELJENJE.

Homeopatski ljekovi ne stvaraju ovisnost, ne izazivaju nuspojave, niti su toksični. Danas postoji više pristupa homeopatskom liječenju, a najčešće se koriste klasična, klinička i kompleksna homeopatija.

KLASIČNA HOMEOPATIJA

Zasnovana po Hahnemannovim načelima je holističkog (cjelovitog) pristupa te uzima u obzir sve razine osobe – psihičku, emocionalnu i fizičku. Propisuje se samo jedan lijek u određenom vrmenskom razdoblju prema načelu „liječi se osoba, a ne bolest“. Liječe se uzroci, a ne samo simptomi bolesti. Klasičnom homeopatijom se liječe i akutne i kronične bolesti, psihičke i emocionalne tegobe. Zanimljiva je osobama koje žele proširiti svoju svjesnost i spoznati poveznicu svojih zdravstvenih tegoba, osjećaja i rekacija na životne situacije. Ovaj način liječenja koristi i visoke i niske potencije homeopatskih lijekova.

KLINIČKA HOMEOPATIJA

Liječi bolest i bolesne dijelove tijela. Nije usredotočena na osobu kao cjelinu. Liječnici klasične medicine koji se bave homeopatijom često koriste ovaj pristup liječenja.

KOMPLEKSNA HOMEOPATIJA

U liječenju koristi više od jednog lijeka istovremeno i pripravke koji su mješavina više lijekova , a mogu se kupiti u lijekarnama. Postoji mogućnost da takav pripravak nema uvijek iscjeljujuće djelovanje jer sadrži više lijekova za određenu bolest, ali ne onaj koji bi prema individualnom ( klasičnom) pristupu klijentu bio odabran.

Mogu Pomoći I vama

Mogu Pomoći I vama

KONTAKT Secured By miniOrange